PROGRESS projektünk célja az ökoszisztéma-szolgáltatások egyensúlyának biztosítása, helyrebillentése, az antropogén hatások felismerése és csökkentése, a biodiverzitás megőrzése, az ökoszisztéma-szolgáltatások fenntartása a vonatkozó szakpolitikai eszközök fejlesztésén keresztül (tapasztalat-cserén és kapacitásbővítésen keresztül).

A 2022. március 11-én 14 órától megrendezésre kerülő online tájékoztató rendezvényünk az antropogén hatásokra helyezi a hangsúlyt, amiben egy nagy múltú és tapasztalatú hazai szervezet lesz a segítségünkre;

Az eredetileg öt magyar környezetvédő szervezet által 1995-ben alapított Humusz Szövetség azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő gondolkodást. Céljuk, hogy a fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon Magyarországon. Munkájukban kiemelt szerepe van a civil közösségeknek, pedagógusoknak és a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak is. Eszközeik a tájékoztatás, oktatás és tanácsadás, jó gyakorlatok felkutatása, hulladék megelőzési minták kidolgozása és megvalósítása, valamint közösségi együttműködések ösztönzése.

Megszakítás